Önizle

Son yazılar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Sevişmek morali düzeltiyor

10 Nisan 2020 Cuma
Önizle
Morali düzelten sevişmenin birçok fiziksel yararı da var. Uzmanlarca yapılan araştırmaya göre, daha sık seks yapmak için pek çok neden bulunuyor. 

Cinsellik beyinde endorfin üretimini arttırır. Bu kimyasal molekül, dopamin ve serotininle birlikte zevk hormonları olarak sakinlik verir tatmin hisleri yaratır.

1. Cinsellik beyinde endorfin üretimini arttırır: 

Bu kimyasal molekül, dopamin ve serotininle birlikte zevk hormonları olarak sakinlik verir tatmin hisleri yaratır.

2. Keyif maddesi: 

Endorfin, serotonin ve dopamin coşku yaratır. Beş duyu organı, okşanmakla, yemekle, içkiyle uyarıldığında bu duyular doğrudan beyne ulaşır.

3. Acıları azaltır: 

Cinsel tatmin acı eşiğini yükseltir. Bu da endorfinin etkilerinden biridir. Cinsel ilişkinin gevşetici etkisi, kas çekilmelerinde meydana gelen acıları da hafifletir.

4. Kasları gevşetir: 

Okşanmaların yarattığı mekanik etkiyle, haz alınan uyarılmalar vücuda yayılır. Derideki hassas alıcılardan uyarılar iliklere ve beyne taşınır. Beyinden gelen emirle kaslar gevşer.

5. Kan dolaşımını arttırır: 

Uyarılma sırasında kan akışı cinsel organlarda yoğunlaşır, biraz vücuda yayılır. Arterler önce gerilip zevk anında gevşer.

6. Kalbi çalıştırır: 

Cinsel uyarının en yüksek noktasında kalp atışı dakikada 110-180′e çıkar. Ancak bu etki, seksin sporun yerini dolduracağı anlamına gelmez. çünkü cinsel ilişki kısa sürelidir.

7. Daha formda hissetirir: 

Sevişme sırasında harcanan kalorinin zayıflatıcı etkisi vardır. 20 dakikalık bir ilişkide 200 kalori kaybedilir. bu yarım saat tenis oynamakla eşdeğerdir.

8. Adeti düzenler: 

Düzgün bir cinsel hayat hormonal dengeyi tkorur ve adetin düzenli olmasını sağlar. Düzenli orgazm yaşayan kadınlar kanlarındaki endorfin miktarından dolayı düzenli ve ağrısız adet görürler.

9. Olumlu düşünmeyi sağlar: 

Orgazm sonucu serbest kalan enerji, olumsuz düşüncelerin ve takıntıların oluşmasını önleyip olaylara olumlu bir bakış açısıyla yaklaşmayı sağlar.

10. Bağırsakları çalıştırır: 

Cinsel ilişki sırasında karın kaslarının kasılması, derinlere kadar etkisini gösteren bir masaj gibidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder