Önizle

Son yazılar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Türkler neden evlenir?

24 Eylül 2017 Pazar
Önizle
Evleniyoruz ama ne için?

Kendi düzenini kurmak için
Aİlesiyle birlikte yaşamak istemez ama ailesi tek başına kendi evine çıkmasına izin vermeyecektir. Bunu bildiği için evlenmek Türk kızları arasında bir klasiktir. Kendi evi, kendi düzeni olsun, kendi ütüsünü kendi yapsın ister bir takım kızlar. Bunda tabii anne- baba hükümdarlığından kaçmanın motivasyonu da büyüktür.

Çeyizlikler boşa gitmesin diye
Evet, kimi Türk kızının çeyizi daha doğumunun ikinci haftasında hazırlanmaya başladığı için yetişkin yaşa gelene kadar bir ev dolusu birikir. E bu kadar yatırım boşa gitmesin diye o çeyizleri serecek bir ev, o evi tutacak bir de koca gerekir.

Çocuk yapmak için
Çocuk yapmak başlı başına başka bir mevzu iken sadece çocuk yapmak için evlenen insan sayısı oldukça yüksek. Oysa çocuk yapmak yeni bir çamaşır makinası almak demek değil. Çocuk yapacaksanız önce doğru insanı bulmalısınız. Daha sonra çocuk yapmak çok daha mantıklı gözüküyor...

Alan yaratmak için
Kalabalık ailelerin çocuklarının sıkça muzdarip olduğu bir durum kişisel alanlarının olmaması... Aynı odada diğer kardeşleriyle yaşamaktan usanan insanların bir kısmı evlenmeyi bir kurtuluş, özgürlük olarak görüyor.

Yapacak başka iş kalmamıştır
Dünyayı gezip görmek, icatlar, keşifler yapmak gibi fırsatları ya da vizyonu olmadığından, komşu teyze baskısı börek ve kısır eşliğinde sürekli "Ne zaman evleneceksin?" diye sorduğundan evlenenler de az değildir.

Gelinlik giymek için
Şaka değil evet! Bir takım Türk kızları hayallerini süsleyen gelinliği bir gün olsun giyebilmek, günün prensesi olabilmek için geri kalan tüm hayatlarını ipotek altına almakta bir beis görmezler..

1 yorum:

  1. Gelinlik giymek için evlenmek�� çok güldüm. Var mı acaba böylesi?

    YanıtlaSil